July 31, 2010

New guestbook comment

Definitivno ste veliki ljudi...

Pozdrav svima iz Beograda. Definitivno vam se divimo. Velike cestitke za novu sestrinsku organizaciju "SRBI ZA SRBE" u Ilinois-u. Ovo je veliki - novi i hrabri iskorak u razvoju organizacije, ali i dobrocinstva i plemenitosti, patriotizma i hrabrosti kojim plenite. Hrabro - napred. Nema predaje.

Dijaspora - hoce, zna, moze, i treba da pomogne. Drzava, ma koliko to na recima iizrazavaju njeni ministri i celnici, nema odakle. S druge strane, niko vise nece da pomaze drzavi. Cak i Svetska Banka, USAID, REC i druge institucije - zele da razgovaraju sa krajnjim korisnicima.  Takvi su im i svi konkursi - usmereni prema regionalnom razvoju, prema lokalnoj samoupravi. Crkva, vise nema mogucnosti na Kosovu da bilo sta pomogne. 

U takvim okolnostima Srpsku decu su svi zaboravili. Gladna, bosa i gola - to su prizori koji se mogu videti i na vasoj fotodokumentaciji. Roditelji u viseclanim porodicama - sastavljaju kraj sa krajem. Predlazem Dijaspori u Americi - okrenite se - barem za pocetak - jednom projektu, jednom selu, jednoj porodici na Kosovu i Metohiji. Ohrabrite Srbe u Americi - da doniraju. Pa kad se akcija realizuje, verujte svako ce u dusi osetiti jednu malu radost. E TO SE NE MOZE RECIMA ISKAZATI.

DECA SU NASA BUDUCNOST !

Link

 

Related news

write a comment

0 Comments